
اسکیما مارک آپ (Schema Markup)
این نشانه گذاری روشی است که باعث میشود موتورهای جستجو بتوانند توضیحات بیشتر و بهتری دربارهی یک محصول دریافت کنند. این توضیحات که ریچ اسنیپت (Rich Snippets) نام دارند به موتورهای جستجو برای درک بهتر و هوشمندانه موضوع سایت کمک بسیاری میکنند.
اسکیما مارک آپ ها Schema Markup را با نام های مختلفی ممکن است ببینیم rich snippet یا Data structured یا mark up البته اسکیما مارک آپ ها Schema Markup ریچ کارد ها را هم شامل میشوند.
اگر بخواهیم کمی ساده تر بیان کنیم باید بگوییم که در واقع نمایش عکس، ستاره، قیمت کالا و مانند اینها در نتایج جستجو را اسکیما مارک آپ می گویند.
اسکیما و ریچ اسنیپت در کنار هم معنی پیدا می کنند، اما در عین حال دو چیز متفاوت محسوب می گردند. اسکیما مارک آپ یا همان استراکچر دیتا که گوگل از آن یاد می کند، کدهایی در صفحات هستند که باعث درک بهتر محتوا توسط موتورهای جستجو شده و بدین واسطه ساختار محتوای سایت را به خوبی درک می کنند. این مارک آپ ها در وب سایت schema.org قرار گرفته و توسط سه موتور جستجوی گوگل، بینگ و یاندکس پشتیبانی می شوند.
داده های ساخت یافته روشی را در اختیار ما قرار میدهند که با استفاده از آن میتوانیم نوع اطلاعات ارائه شده در سایت را به طور واضح برای موتورهای جستجو مشخص کرده و با استفاده از آن، اطلاعات خاصی را در اختیار موتورهای جستجو قرار دهیم. Schema Markup که قوانین و مستندات آن در سایت Schema.org در دسترس است در واقع همین اطلاعات ساخت یافته است که توسط همه ی موتورهای جستجو (از قبیل گوگل، بینگ، یاهو و یندکس) قابل خواندن بوده و به عنوان یک استاندارد توسط آنها پذیرفته شده است. شما با استفاده از نشانهگذاری اسکیما، تحلیل اطلاعات را برای موتورهای جستجو سادهتر میکنید.
در واقع این تگها به موتورهای جستجو میگوید که صفحه در مورد چیست. با استفاده از اسکیما مارکآپ (Schema Markup) گوگل بهتر میتواند صفحه را درک کند و بهتر شناسایی کند که صفحه شما مرتبط با چه کلمههای کلیدی است
کدهای schema و بهبود رتبه بندی سایت :
تحقیقات و بررسی ها این طور نشان داده است که بخش های مهم وب سایت های خود را در SERPs به وسیله ریچ اسنیپت ها برجسته تر نشان دهید زیرا این امر موجب افزایش نرخ کلیک سایت شما می شود.
استفاده از اسکیما مارکاپ در سایت دو تاثیر روی مبحث سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو دارد. تاثیر اول استفاده از این نوع اطلاعات این است که سایت شما و محتوای موجود در آن توسط موتورهای جستجو بهتر درک خواهد شد. در واقع با بهره گیری از این نوع ساختار، شما کاری میکنید که آنچه در وبسایت شما درج شده، نسبت به سایت هایی که از این نوع ساختار بهره نمیگیرند، برای موتورهای جستجو، قابل درک تر باشد. چرا که در واقع دارید با زبان خود موتورهای جستجو با آنها صحبت میکنید. طبعا وقتی محتوای سایت شما توسط موتور جستجو بهتر درک شود، در زمان جستجوی موارد مرتبط توسط کاربر، شانس بیشتری هم برای نمایان شدن در نتایج بالاتر جستجو خواهد داشت.
تاثیر دوم استفاده از اسکیما مارک آپ این است که باعث میشود سایت شما در نتایج جستجو برجسته تر جلوه کرده و برای کاربران جالب توجه تر باشد. طبعا در یک صفحه با نتایجی که به صورت متنی و ساده به نمایش در می آیند، اگر نتیجه ی نمایش داده شده از سایت شما دارای مواردی مانند تصویر، رتبه بندی و سایر اطلاعات مربوطه باشد، احتمال انتخاب سایت شما توسط کاربر را به شکل چشم گیری افزایش میدهد.
اسکیما مارک آپ در وردپرس با افزونه Schema Pro:
Schema Pro افزونه پریمیومیست که به شما قدرت مدیریت اسکیما مارک آپ در وردپرس را می دهد. این افزونه قادر است بر خلاف بسیاری از دیگر افزونه های رایج، بدون اضافه کردن اطلاعات قابل مشاهده خاصی در فرانت اند، دست به انجام این کار بزند.
افزونه Schema Pro قادر به اضافه کردن اسکیما مارک آپ به محتوای حال حاضر سایت نیز هست و تنها به محتوای جدید محدود نیست. همچنین فرمت استفاده شونده در این افزونه برای پیاده سازی، فرمت پیشنهادی گوگل یعنی JSON-LD است.
اهمیت اسکیما مارکآپ برای کاربران :
زمانی که یک وب سایت از قابلیت اسکیما مارکآپ (schema markup ) استفاده میکند، در واقع به کاربران کمک میکند که در یک نگاه بدانند که وب سایت مورد نظر در مورد چیست؟ در کجا قرار دارد؟ ارزش آن چقدر است؟ خدماتش چیست؟ و هزاران اطلاعات مفیدی که موجب میشود کاربر آن را ارزشمند بداند و نسبت به دریافت خدمانش بیشتر راغب شوند.
در واقع موتورهای جستجو میخواهند که کاربران بتوانند با هر جستجو و کلیک بر هر سایت دقیقا به آن چه که میخواهند دست پیدا کنند. با این حساب، اگر اطلاعات اسکیما به خوبی وارد شود، احتمال بستن سایت توسط کاربران کاهش پیدا میکند و این باعث میشود که نرخ پرش کاربران حسابی کاهش پیدا کند و این به طور غیر مستقیم بدین معنی است که وب سایتی که از قابلیت اسکیما مارکآپ (schema markup ) استفاده میکند، به طور کلی سئوی بهتری نیز خواهد داشت.
Schema Markup به موتورهای جستجو میگوید چه اطلاعاتی را نشان بدهند :
محتوای وبسایت که ایندکس شده واضح است که در نتایج جستجو قرار میگیرد، اما با Schema Markup مجموعهای از اطلاعات کوچک با بیان مشخص ایندکس شده و به طور متفاوتی در موتور جستجو قرار میگیرد. به عنوان مثال اگر سایت شما در زمینه موسیقی فعالیت میکند با نشانهگذاری صحیح Schema در اطراف خواننده خاص به موتورهای جسنجو میفهمانید که در مورد یک خواننده صحبت میکنید که میتوانید صفحات مربوط به او را مشخص کنید و اطلاعات شخصی و حتی جزئیاتی مانند جوایز و یا خانواده شخص
موارد استفاده از اسکیما مارکآپ :
شما از از قابلیت اسکیما مارکآپ (schema markup ) میتوانید در بخشهای مختلف سایت استفاده کنید تا بار معنایی و درک بهتری به کاربران بدهید. از این رو میتوان گفت که زمینههای زیر هم اکنون آمادگی کاملی دارند تا شما از قابلیت اسکیما برای آن استفاده کنید:
معرفی نوع کسب و کار و سازمانها
مناسبت ها
مردم و شخصیت ها
محصولات
نظرات
فیلم ها
تصاویر
ویدئو ها
دستور آشپزی
نقد و بررسی
محصولات
رویداد ها
دروس و دوره ها
تجارت های محلی و سازمان ها
کتاب
مقالات
مقالات
رستورانها
شبکههای تلویزیونی
نرم افزار کاربردی
و هزاران مورد دیگر
Schema Markup برای کاربران اختراع شد :
زمانی که وبسایتی دارای نشانهگذاری Schema است کاربران در صفحه نتایج موتور جستجو همه چیز را در مورد آن میتوانند بیبنند که شامل مکان آنها، آنها چه کاری انجام میدهند و اطلاعات دیگری که در حیطه فعالیت سایت مورد نظر باشد. موتورهای جستجو برای کاربران هستند تا اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق آنها به دست آورند. Schema Markup دقیقا همین کار را انجام میدهد.
بررسی وجود Schema Markup در سایت :
اگر نمیدانید که سایت شما از ساختار اسکیما استفاده میکند یا خیر و یا اطلاعات مربوط به اسکیما مارک آپ را به بخشی از سایت خود اضافه کرده اید و میخواهید صحت و نحوه ی کارکرد آن را بسنجید میتوانید از ابزار ویژه ی گوگل برای این کار استفاده کنید. نام این ابزار Structured Data Testing Tool است. با مراجعه به این ابزار و ارائه ی آدرس صفحه ی مورد نظر در سایتتان یا ارائه ی بخشی از کد مربوطه در سایتتان میتوانید از صحت اطلاعات ارائه شده و قابل خواندن بودن آن توسط گوگل (و طبعا موتورهای جستجوی دیگر) اطمینان حاصل کنید.